Dobre vesti za Samsung, akcije u nebo

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći svetski proizvođač pametnih telefona, povećao je operativni profit prvi put za osam kvartala.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

10:40

Default images
Foto: Beta/AP

Operativni profit od jula do septembra ove godne dostigao je oko 7,3 biliona vona (6,3 milijarde dolara), što je bezmalo 80 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je kompanija.

Prodaje su porasle zahvaljujući dobroj prođi čipova i ekrana za mobilne telefone kao i drugih uređaja, pokazuju preliminarni podaci.

Prihodi su, prema preliminarnim podacima, povećani 7,5 odsto, na 51 bilion vona, preneo je sajt Finmarket.ru

Potpuni, revidirani podaci biće objavljenih do kraja oktobra.

Cene akcija Samsunga skočile su jutros u Seulu 8,7 odsto, što je najveći rast od januara 2009. godine. Od početka ove godine tržišna vrednost kompanije smanjena je 5,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: