HTC nema rešenje - od sjaja do očaja

Posrnuli tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC prijavio je gubitak u drugom uzastopnom kvartalu, nekoliko nedelja pošto je najavio ukidanje radnih mesta.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

16:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

Neto gubitak HTC-a posle oporezivanja je u tri meseca zaključno sa septembrom iznosio 4,48 milijardi tajvanskih dolara (137,1 milion američkih dolara) u poređenju sa profitom od 600 miliona tajvanskih dolara iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Frans pres.

Prihodi HTC-a u trećem kvartalu su iznosili 21,4 milijardu tajvanskih dolara, što je upola manje u odnosu na prihode iz istog perioda lane.

U avgustu, HTC je najavio ukidanje preko 2.000 radnih mesta, nakon registrovanja rekordnih gubitaka u drugom kvartalu, u okviru nastojanja da reorganizuje poslovanje.

HTC, koji je nekada bio zvezda u sektoru proizvodnje smartfona, već duže vreme ima problem da održi korak sa rivalima kao što su Samsung, Epl i kineski brend Huavej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: