Pronađeno VW-ovo "mesto zločina"?

Španska policija saopštila je da je otkrila niz garaža u kojima su klijentima pružane usluge za varanje na testovima za merenje izduvnih gasova.

Svet

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

16:38

Default images
th

U ovim garažama klijentima su pružane mehaničarske i softverske usluge, koje su im omogućavale da varaju, kao u slučaju Folksvagena.

U osam garaža u Madridu uklanjani su filteri za dizel, što je klijente koštalo od 100 do 200 evra, i korišćeni softveri koji su omogućavali nameštanje merenja emisije gasova, otkrila je policija nakon dojave.

Policija, međutim, nije odmah navela koliko je ljudi uhapšeno tokom istrage.

Nemačka kompanija Folksvagen priznala je da je u više miliona vozila prodatih vozila širom sveta ugradila softvere koji prikazuju netačne podatke na testovima za merenje izduvnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: