Cipras: Ne dopada nam se, ali moramo

Grčka mora da primeni međunarodni program za finansijsku pomoć kako bi ostvarila svoj glavni cilj obnove pristupa finansijskom tržištu.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 03.10.2015.

16:25

Default images
Foto: Tanjug

Grčki premijer Aleksis Cipras istakao je da je primena programa neophodna i kako bi došlo do okončanja nametnutog spoljnog nadzora.

U obraćanju poslanicima svoje stranke Siriza, na dan kada je novi parlament položio zakletvu, grčki premijer je rekao da mu je cilj da prva revizija sporazuma od 86 milijardi dolara pomoći koji je dogovoren u avgustu, bude završena što pre moguće, kako bi Atina mogla da otvori pregovore sa svojim partnerima u evrozoni o smanjenju duga.

"Primena paketa finansijske pomoći neće biti laka. Ali mi smo u obavezi da donesemo ove odluke iako nam se ne dopadaju. To je neophodno, kako bi izašli iz ovog sistema nadzora i odmah počeli razgovore o pitanju duga", kazao je Cipras.

"Naš glavni cilj iz izlazak iz sistema nadzora i obnova pristupa tržištu. Ali neophodan uslov za to je povratak na rast", dodao je Cipras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: