Lego beleži neverovatne rezultate

Danski proizvođač igračaka Lego registrovao je snažnu tražnju, što je doprinelo rastu profita i prihoda, kao i optimističnijim prognozama za čitavu godinu.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 05.09.2015.

11:20

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

U šest meseci zaključno sa junom, neto profit kompanije je povećan 30 odsto na 3,6 milijardi kruna (543 miliona dolara), dok je prodaja porasla na 14,1 milijardu kruna sa 11,6 milijardi kruna iz istog perioda lani, prenosi agencija AP.

Danska kompanija u privatnom vlasništvu je saopštila da je povećala broj svojih fabrika širom sveta, kao i obim investicija, zahvaljujući čemu je evidentirala dvocifreni rast u svim regionima, naročito u Aziji.

Lego ne objavljuje kvartalne podatke, nije na berzi, a izveštaje o zaradi objavljuje od 1997. godine. Zapošljava 15.000 ljudi, što je skok u odnosu na prošlogodišnjih 12.500, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: