Merkelova: Ne dižemo porez zbog izbeglica

Nemačka može da se izbori sa rekordnim prilivom izbeglica i migranata ove godine bez podizanja poreza i ugrožavanja svog cilja - izbalansiranog budžeta.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 05.09.2015.

10:16

Default images
Foto: Tanjug/AP

"Mi nećemo podizati poreze. Takođe, još uvek imamo cilj da postignemo izbalansiran budžet bez novih zaduživanja", rekla jenemačka kancelarka Angela Merkel.

Zbog takve pozicije Berlinu je lakše da se izbori sa tako "neočekivanim zadacima", kazala je ona, dodajući da je sada izbeglička kriza prioritet nemačke vlade.

Merkel je ponovila poziv da izbeglice treba da budu ravnopravnije raspodeljene širom EU u okviru zajedničke strategije suočavanja sa izbegličkom krizom bez presedana, prenosi Rojters.

"Čitav sistem bi trebalo preurediti", rekla je ona i dodala da teret treba ravnomernije podeliti.

Nemačka je u EU primila najviše izbeglica sa Bliskog istoka, a samo u avgustu u tu zemlju je ušlo rekordnih 104.460 azilanata, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: