Ričarda Bransona stvorio je ludi ujak

Poslovni saveti, kao i roditeljsko vaspitanje ne bi bili dovoljni bez doze ludosti i hrabrosti. A za taj deo zaslužan je Bransonov ujak Džim.

Svet

Izvor: B92

Subota, 05.09.2015.

09:23

Default images
Foto: Beta/AP

"Osim majke i oca čovek koji je imao mnogo uticaja na moj poslovni put je i Sir Freddie Laker, preduzetnik koji me je mudro savetovao kada sam počinjao s biznisom i bez koga ne bi bio gde sam danas", kaže milijarder i osnivač Virdžina Ričard Branson.

Ipak, samo poslovni saveti, kao i roditeljsko vaspitanje ne bi bili dovoljni bez doze ludosti i hrabrosti. A za taj deo zaslužan je Bransonov ujak Džim.

Njega je pratio glas da je neprilagođeni vojnik, beskompromisan, hrabar i pomalo lud. Naime, Džim je tvrdio da mu to što svaki dan jede travu, osigurava dobro zdravlje i izdržljivost. Naravno, komandantima takvo nekonvencionalno ponašanje nije bilo po volji. Ipak, to im nije smetalo da Džim izvršava najteže misije.

“Ujak Džim bio je predivan uzor. Kad svi druge misle da ste vi ludi, a vaša ideja glupa tada sam najjači. Moje lude ideje i nekonvencionalan pristup kao i njegov pokazali su se neverovatno uspešnim”, priča Branson i dodaje kako je takav drugačiji pristup ono što odvaja genijalce od običnih ljudi.

Bransonov put ka uspehu značio je da mora da korača drugačijim stazama, onim neistraženim. Pored njegovih uspešnih ulaganja u kompanije, bilo je i promašaja.

"Ali, baš to je ono što ovaj posao čini toliko uzbudljivim", tvrdi Branson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: