Evo kako Majkrosoft kontroliše zaposlene

Američka firma Majkrosoft objavila je da je kupila kompaniju Volometriks iz Sijetla, koja analizira elektronsku poštu, radne rasporede i zadatke zaposlenih.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

15:22

Default images
Foto: Tanjug/AP

Cilj ove Majkrosoftove kupovine jeste povećanja efikasnosti ljudi na radnom mestu i praćenje profesionalnih podataka zaposlenih.

Volometriks koristi tako dobijene podatke da predloži zaposlenima personalizovane planove za efikasnije korišćenje vremena i energije.

"Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumemo naše zdravlje u privatnom životu, nova inovativna rešenja se pojavljuju da objektivno mere i odrede prioritete dok smo na poslu", rekao je Radžeš Dža, potpredsednik Majkrosofta zadužen za servis poruka Autluk i za razvoj sistema Ofis 365, obaveštavajući javnost o ovoj kupovini na zvaničnom blogu grupe.

On je rekao da će tehnologija Volometriksa biti integrisana u Ofis 365 i u analitičku ponudu Majkrosofta i dodao da je ovo "veliki korak napred" u ostvarivanju Majkrosoftove težnje da "udahne novine u produktivnost".

U ostvarivanju te strategije Majkrosoft je već imao nekoliko akvizicija poslednjih meseci. Kupio je aplikacije za upravljanje dnevnim rasporedom Sanrajz (Sunrise), za upravljanje i-mejlovima Akompli (Acompli), upravljanje zadacima Vunderlist (Wunderlst), kao i startap firmu Lajvlup (LiveLoop) za onlajn razmenu prezentacija Pauerpoint i PDF dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: