Dubai opet zasenio svet: Kuće ispod vode

Dubai, poznat po svom luksuzu, otišao je korak dalje kada je počeo izgradnju vila koje se delimično nalaze ispod mora.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

16:45

Default images
Foto: Thinkstock

Ljudi se razbacuju i daju skoro milion funti kako bi zapravo živeli ispod mora u Dubaiju gde se grade 42 vile, koje su udaljene oko 4 kilometra od obale u Dubaiju.

Apartmani od 158 kvadratnih metara su na tržištu najluksuznijih nekretnina, a koštaju oko 894.000 funti.

U prodaji je ostalo svega nekoliko, dok su sve ostale prodate i pre nego što su završene.

Svaka vila imaće tri sprata, a njih će karakterisati velika visina, kako bi se omogućio veličanstven pogled na spektakularni morski svet.

Kuhinja, dnevna soba, kupatilo će biti na donjem spratu, ispod nivoa mora. Na drugom spratu, koji je takođe ispod vode, naćićete svoju spavaću sobu i još jedno kupatilo.

Na najvišem nivou vile nalazi se tarasa, na krovu, sa koje vam je omogućen pogled preko celog okeana.

Direktor za razvoj ovog projekta koji se prostire na šest evropsko-tematskih ostrva, rekao je o vilama koje su u fazi izgradnje: “Neće biti sagrađeni na zemlji. One će se sagraditi na suvim dokovima, a potom će se smestiti u vodu gde i pripadaju. Mislim da bi prva trebala da bude u vodi do karaja 2016. godine”, objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: