Blumberg: Unicredit otpušta 10.000 ljudi

Generalni direktor italijanske banke Unikredit, Federiko Giconi, odbio je da komentariše informacije da njegova banka razmatra otpuštanje više od 10.000 ljudi.

Svet

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

09:29

Default images
Foto: Thinkstock

Tu informaciju objavila je njujorška agencija "Blumberg", a Giconi je naveo da još uvek nema precizan broj.

"Ne želim da komentarišem, jer ćemo u novembru ili do kraja godine predstaviti naš plan. Radimo na tome, nije trenutak za priču jer još nemamo konkretne cifre", izjavio je Giconi, a prenosi Rojters.

"Blumberg" je u četvrtak javio da Unikredit banka, najveća u Italiji po obimu aktiva, razmatra ukidanje najmanje 10.000 radnih mesti, u okviru revizije svog strateškog plana.

Unikredit, koji zapošljava 146.600 ljudi i posluje u 17 zemalja sveta, već je najavio ukidanje 2.700 radnih mesta do 2018. godine.

Ova banka je pod pritiskom da poveća finansijski portfolio i smanji troškove, naročito u Nemačkoj i Austriji, kako bi jednom zauvek otklonila zabrinutost u vezi sa potencijalnim pokretanjem procesa dokapitalizacije, što je nešto što je Giconi, kako navodi britanska agencija, navodno demantovao.

Italijanska Unicredit banka posluje i u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: