Kriza, ali izdvajaju bogatstvo za torbu

Francuska modna kuća Ermes, poznata po skupocenoj kožnoj galanteriji i odeći, u prvom polugodištu povećala je operativni profit čak 20 odsto u odnosu lani.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

14:53

Default images
Foto: Thinkstock.com

Profit je povećan zahvaljujući povoljnim kursnim razlikama.

Operativni profit Ermesa u posmatranom razdoblju vredeo je 748 miliona evra, uz operativnu maržu od 32,5 odsto, navodi se u saopštenju ove kompanije, a prenosi Rojters.

Prema konsenzusu analitičar, očekivani operativni profit u periodu januar-juni iznosio je 732,33 miliona evra, a marža 31,9 odsto.

Iz Ermesa navode da pažljivo prate tržište u Kini, gde je devalvacija juana osnažila strahovanja da će usporavanje te privrede biti još izraženije.

Dodaju da će preispitati politiku svojih cena u Aziji i Evropi, uz napomenu da su u julu na švajcarskom tržištu intervenisali snižavanjem cena od 10 odsto u proseku, kao i "ne velikim" obaranjem cena u Kini.

Kompanija je potrvrdila prognozu svojih rezultata, očekujući rast prihoda od oko 8,0 odsto na srednji rok, kada se isključi efekat deviznih kurseva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: