Kinezi grade cementare širom Afrike

Nigerijski proizvođač cementa "Dangote cement" potpisao je sa kineskom državnom građevinskom kompanijom sporazum vredan 4,34 milijarde dolara.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.08.2015.

14:23

Default images
Foto: Thinkstock.com

Sporazum, sa kineskom kompanijom Sinoma internešenel endžiniring, je o izgradnji cementara širim Afrike.

Očekuje se da će zahvaljujući projektu kapacitet proizvodnje cementa u 11 afričkih država i Nepalu biti uvećan za 25 miliona tona, rekli su iz "Dangote cementa" za agenciju "Blumberg".

"Dangote cement", u vlasništvu najbogatijeg čoveka Afrike, Alikoa Dangotea, širi se van Nigerije u poslednjih nekoliko godina i ima ambicije da u većem obimu prodre na međunarodno tršište.

Nove fabrike cementa povećaće kapacitet na oko 71 milion tona, a "Dangote" ima za cilj da do 2020. proizvodnja poraste na oko 100 miliona tona.

"Napredujemo veoma agresivno. Africi neće nedostajati cementa", rekao je Dangote, koji je početkom meseca otvorio cementaru u Zambiji vrednu 400 miliona evra i tom prilikom izjavio da je proizvodnja cementa simbol afričkog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: