Hajneken želi tron u Indiji

Treća najveća svetska pivara, Hajneken, namerava da preuzme kontrolu nad najvećim proizvođačem piva u Indiji, Junajtid brueris (United Breweries).

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 29.08.2015.

12:25

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija želi da jača prisustvo na rastućem indijskom tržištu, prenosi Rojters, pozivajući se na izvore bliske dvema kompanijama.

Hajneken, koji je već sada najveći akcionar u toj indijskoj grupi, planira da poveća svoje učešće u kapitalu na više od 50 odsto, sa sadašnjih 42,7 odsto, i to kupovinom akcija koje drži indijski magnat u sektoru alkoholnih pića, Vidžaj Malia, inače, u velikim dugovima.

Povećanje udela Hajnekena u indijskoj pivari odvijaće se po etapama i trajaće više godina.

Kako se navodi, potencijalni trošak za Hajneken teško je vrednovati, ali se zna da udeo od 32,6 odsto koji drži Mallya vredi 71 milijardu rupija, odnosno, oko 915 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: