Spasili Deda Mraza, izbegao bankrot

Finski Deda Mraz spašen je u poslednjem trenutku i neće ići u bankrot, jer je Grupacija Laponski safari otplatila dugove i kupila deonice firme Dianordia Oja

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 29.08.2015.

11:32

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

"S ovim aranžmanom želimo da obezbedimo da priča o Deda Mrazu traje i dalje", rekao je Jirki Niva, izvršni direktor firme Laponski safari, koja organizuje 'safarije' sa irvasima i motornim sankama, prenosi Rojters.

Prošle nedelje Kancelarija Deda Mraza je saopštila da joj je preostalo samo par dana da izbegne zatvaranje zbog duga na ime poreza u iznosu 200.000 evra.

U finansijske neprilike Deda Mrazova Kancelarija je ušla zbog recesije i pada broja turista iz Rusije, koji su najbrojniji posetioci.

Kancelarija Deda Mraza nalazi se na severu Finske i tokom cele godine organizuje susrete i fotografisanje s najslavnijim dedicom na svetu i njegovim irvasima.

Samo tokom prošle godine Kancelariju je posetilo oko 300.000 turista, od kojih je ostvaren prihod od oko dva miliona evra, navedeno je u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: