Grčka prodaje nekretnine, zarada 20 mil €

Grčki državni fond za privatizaciju TAIPED pokrenuo je prodaju pet grčkih nekretnina u inostranstvu, koja je obustavljena u januaru, kada su održani izbori.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

18:41

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Nekretnine se nalaze u SAD, Južnoafričkoj Republici (JAR), Italiji i Sloveniji, a njihova prodaja bi Grčkoj trebalo da donese najmanje 20 miliona evra, prenosi grčki list Katimerini.

Zainteresovani kupci imaju rok do 26. oktobra da predaju ponude, a izvršni odbor TAIPED-a će odobriti prodaju do 5. novembra.

Nekretnine u SAD nalaze se na Menhetnu, u blizini sedišta Organizacije ujedinjenih nacija i u Vašingtonu u istorijskom delu grada, a početna cena za ta dva objekta je 9,1 miliona, odnosno 2,7 miliona dolara.

Objekat u Italiji nalazi se u istorijskom centru Rima i početna cena je osam miliona evra. Objekat u Ljubljani ponuđen je za 800.000 evra, a u Pretoriji za 240.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: