Nemcima kuca beda, nestaje srednja klasa

U Nemačkoj, gde važi da je obrazovanje obrnuto proporcionalno siromaštvu, lane je siromaštvo kucalo na vrata 30,8% loše kvalifikovanih, starijih od 25 godina.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.08.2015.

18:08

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

To pokazuju podaci Saveznog zavoda za statistiku, prenose danas nemački mediji.

U 2005. godini taj je procenat, međutim, bio 23,1 odsto, prenose mediji i podsećaju da kao siromašan u Nemačkoj važi onaj ko zarađuje manje od 60 odsto prosecne zarade i da je granica siromaštva za samce 917 evra mesečne zarade.

Loše kvalifikovani su na istoku države više ugroženi siromaštvom, nego njihovi sunarodnici na zapadu Nemačke, čuvene po svom blagostanju.

Na istoku je lane ta kvota bila 37,5, a na zapadu zemlje 29,8 odsto za loše obrazovane i kvalifikovane Nemce, starije od 25 godina, prenose mediji, navodeći da u Nemačkoj, sudeći prema jednoj studiji univerziteta Esen/Duizburg, srednja klasa nestaje.

Studija je pokazala da je udeo domaćinstava sa takozvanom srednjom zaradom u poslednjih 20 godina, od 1993. do 2013. godine, smanjen u ukupnom broju domaćinstava sa 56 na 48 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: