Kolgejt mora iz DM: Manja tuba, cena ista

Lanac drogerija DM uklonio je pastu za zube marke "kolgejt" sa polica svoje maloprodajne mreže u Austriji, zato što je tuba postala manja, a cena ostala ista.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.08.2015.

17:28

Default images
Foto: Freeimages.com

Pakovanje od 100 mililitara paste proizvodjača Dentagard, iz sistema multinacionalnog giganta Kolgejt-Palmoliv, smanjeno je na 75 mililitara, ali je ponudjeno po istoj ceni, saopšteno je iz DM, a prenosi nemački list Frankfuter algemajne cajtung.

Na polici DM drogerija u Austriji prostor za paste je sada prazan, a umesto tuba stavljeno je obaveštenje: Ista cena s manje sadržaja. Zbog toga smo uklonili. DM

Svoju odluku iz kompanije DM obrazlažu interesom kupaca, i zato ovaj proizvod trenutno nije dostupan u njihovim prodajnim objektima.

Na taj način najveći nemački lanac drogerija na stub srama stavio je jednog od svojih glavnih dobavljača. Trik sa smanjenjem sadržaja bez snižavanja cena koristi se sve češće u trgovini. Ali, izričito upozorenje trgovaca kupcima da ih proizvodjač obmanjuje predstavlja novost, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: