Mladi Nemci samosvesni, evo koliko uštede

Mladi Nemci, u odnosu na svoju zaradu, štede znatno više nego što je nemački prosek, pokazala je jedna anketa koju su objavili nemački mediji.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 16.08.2015.

12:21

Default images
Foto: Thinkstock

Anketa je pokazala da mladi u Nemačkoj već na početku života počinju da štede za starost.

Od 464 evra, koliko im u proseku ostane kada plate najamninu za stan i troškove života, oni uštede čak prosečno 126 evra mesečno, pokazuje anketa.

Mladi Nemci štede, pre svega, za vozačku dozvolu, kupovinu automobila, putovanja, kupovinu elektro-tehničke robe, ali i za starost.

Kvota štednje je u grupi do 25 godina 27 odsto, što je tri puta više nego u privatnim domaćinstvima, objasnila je Dojče banka, prenose mediji.

Dve trećine mladih štede novac na konvencionalni način-stavljajući ga na štednu knjižicu, dok svega 12 odsto njih se odlučuje za kupovinu akcija ili štednju u fondovima.

Svaki četvrti mladi Nemac, oko 23 odsto njih, štedi za obrazovanje, a 17 odsto njih počinju da štede za starost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: