Zbog tenzija oko pada aviona, pate lale

Rusija je pojačala kontrolu na uvoz cveća iz Holandije, nakon što su porasle tenzije zbog obaranja malezijskog aviona u Ukrajini, za šta je optužena Moskva.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

08:15

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor Roseljhoznadzor saopštila je danas da je utvrđeno da je cveće uvezeno iz Holandije zaraženo parazitima.

Zbog toga će od sada u Rusiju moći da bude uvezeno samo ono cveće koje je prethodno prošlo laboratorijske analize.

Rusija je potom optužena da traži izgovor za zabrane, koje su politički motivisane.

Moskva se snažno suprotstavila predlogu Holandije za osnivanje međunarodnog krivičnog suda povodom rušenja malezijskog aviona iznad Ukrajine, za koje je optužena Moskva.

Prošlog meseca Rusija je stavila veto na nacrt rezolucije o osnivanju tog suda. U rušenju malezijskog aviona poginulo je 298 ljudi, od kojih su dve trećine Holanđani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: