Povećao plate radnicima, oni se pobunili

Dan Price, osnivač i direktor kompanije iz Seattlea, objavio je javno kako u njegovoj kompaniji niko neće imati platu manju od 70.000 dolara godišnje.

Svet

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 03.08.2015.

14:10

Default images
Foto: Thinkstock.com

Nakon što je objavio ovu vest u aprilu prošle godine zaposleni kompanije Gravity Payments počeli su da vrište od sreće.

Jedan od zaposlenih rekao je Priceu da će mu povišica omogućiti da češće putuje u Portoriko gde mu žive roditelji, dok je drugi zaposleni rekao kako će povišica njemu i njegovoj supruzi omogućiti planiranje porodice.

Međutim, nisu svi bili srećni zbog činjenice da je povećana minimalna plata.

Naime, zaposleni koji su u kompaniji od samih početaka i koji imaju mnogo iskustva smatrali su kako nije fer da novozaposleni dobiju toliku povišicu, dok su zaposleni s višegodišnjim iskustvom imali tek malo povećanje.

Maisey McMaster je na početku podržala plan koji je izneo Price, ali je kasnije potpuno promijenila mišljenje.

"Povišicu su dobili zaposleni koji imaju najmanje iskustva i veština za obavljanje posla, dok su oni koji obavljaju glavni deo posla dobili sasvim malu povišicu", rekla je ona uz napomenu da je njen predlog bio da novi zaposleni dobiju manju povišicu, ali da im se ostavi mogućnost da kroz rad i i sticanje iskustva dobiju značajniju povišicu. Nakon neslaganja ona je odlučila da napusti kompaniju iako je bila jedna od najbližih Priceovih saradnica.

Grant Moran takođe se požalio kako je njegova plata nakon prve povišice iznosila tek 51.000 dolara.

Međutim, kako navodi Times, čak i novi zaposleni, koji su bili oduševljeni povišicom, sada su zabrinuti da imaju veću platu nego što zaslužuju svojim radom i veštinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: