Nemcima omiljeni hobi - šoping

Nemci su dobro raspoloženi za kupovinu i to je doprinelo da je obim rasta trgovine na malo u zemlji u prvoj polovini ove godine porastao za 2,5 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

16:10

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

U junu je najveći procenat rasta, čak 16,8 odsto više nego u istom mesecu prošle godine zabeležen u oblasti trgovine preko interneta i slanja pošiljki na adrese kupaca.

Ostvaren je i rast u oblasti prodaje namirnica, pića i cigareta za 2,6 odsto, prenose nemački mediji, navodeći da Nemci kupuju, kupuju i kupuju, ali i da je ovogodišnji juni imao dva radna dana više, nego prošli.

Kada je reč o ukupnom godišnjem obimu trgovine na malo u Nemačkoj u 2014. godini - Nemci su, ne računajući prodaju teretnih vozila, goriva i apotekarskih proizvoda, potrošili 459,3 milliardi evra, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: