"Luksuzni" rezultati LVMH

Francuska kompanija LVMH, broj jedan u svetu u sektoru luksuzne robe, u prvom polugodištu ostvarila je bolje rezultate od prognoziranih.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 01.08.2015.

10:55

Default images
Foto: Beta/AP

Zabeležen je snažan rast u glavnoj diviziji - kožna galanterija, i oporavak u branši vina i žestokih pića.

Ova francuska grupacija, u periodu januar-juni tekuće godine, zabeležila je ukupne prihode od 16,71 milijardu evra, dok su analitičari u proseku predviđali 16,35 milijardi evra prihoda, prenosi Rojters.

Neto profit u istom periodu povećan je 5,0 odsto, na 1,58 milijardi evra. U drugom tromesečju, organski rast prihoda ubrzao se na 9,0 odsto ( posle plus 3,0 odsto u prvom), što je daleko iznad očekivane prognoze od 5,0 odsto.

Samo u diviziji proizvoda od kože, uz dominaciju marke "luj viton", koja je glavni izvor profita za ovu grupu, rast prihoda bio je 10 odsto, dok su analitičari predviđali 5,0 odsto.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj najrentabilniji sektor za kompaniju LVMH, profitirao je od turističkih priliva u Japanu i Evropi, u kontekstu slabljenja evra, kao i od solidne prodaje u SAD-u.

U sektoru vina i žestokih pića (Enesi, Moe&Šandon, Dom Perinjon), koji je drugi najveći izvor prihoda ove grupe, prodaja je u drugom tromesečju povećana 5,0 odsto, na godišnjem nivou, posle pada od 1,0 odsto u prvom kvartalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: