Šarp beži iz SAD, televizore prave Kinezi

Japanska elektronska kompanija Šarp napušta tržište televizora u SAD, nastojeći da poveća svoje poslovne rezultate.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 31.07.2015.

13:48

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija je u prvom tromesečju tekuće 2015/16. poslovne godine zabeležila gubitak veći od predviđenog zbog slabe prodaje ekrana za smartfone.

Kompanija, koja je u maju sa bankama sklopila drugi sporazum o trogodišnjoj pomoći, precizirala je da će prodati svoju fabriku za proizvodnju televizora u Meksiku i da će kineskoj grupi Hisense dodeliti licencu za svoju marku televizora "akvos", preneo je Rojters.

Šarp nije bio u mogućnosti da se potpuno prilagodi jačanju konkurencije na tom tržištu, što je dovelo do mnogo manjih profita od prvobitno projektovanih u prethodnoj fiskalnoj godini i registrovanja slabih poslovnih rezultata, navela je kompanija u saopštenju povodom napuštanja tržišta televizora u Severnoj Americi.

Kompanija iz Osake je u prvom poslovnom kvartalu imala gubitak od 33,98 milijardi jena (274 miliona dolara), znatno veći u odnosu na gubitak od 1,79 milijardi jena iz istog perioda lane, prenosi agencija Frans pres.

Šarp je, ipak, zadržao ciljane veličine za ovogodišnji operativni profit od 80 milijardi jena i za prihod od 2,8 biliona jena za 12 meseci, zaključno sa martom 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: