Zbog Rusa EU mora da teši ratare

Zvaničnici Evropske unije su saopštili da će do naredne godine produžiti važenje paketa pomoći za evropske poljoprivrednike koji su pogođeni ruskim sankcijama.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2015.

16:26

Default images
Foto: Thinkstock.com

U saopštenju Evropske komisije se navodi da se u ovom trenutku finalizuju detalji paketa podsticaja poljoprivrednicima, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin prošlog meseca produžio zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja za još godinu dana, prenosi agencija Frans pres.

"S obzirom na produženje zabrane, na nama je da osiguramo bezbednost za proizvođače koji se i dalje suočavaju sa poteškoćama zbog pomenutog embarga", navodi se u saopštenju evropskog komesara za poljoprivredu i ruralni razvoj, Fila Hogana.

Komisija je istakla da bi već sledeće nedelje mogla obnoviti pomoć proizvođačima voća i povrća do juna naredne godine, dodajući da je ovaj program do sada koštao 155 miliona evra.

Nove olakšice za mlekarski sektor će važiti od oktobra, kada se završava aktuelni program podsticaja, i biće na snazi do februara 2016. godine, navodi se u saopštenju Komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: