Pale zalihe u SAD, nafta skuplja

Terminske cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji porasle, pošto su podaci iz SAD pokazali da su zalihe nafte u toj zemlji smanjene, navode analitičari.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.07.2015.

08:25

Default images
Foto: Thinkstock

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u septembru poskupela je na Njujorškoj berzi 13 centi na 48,92 dolara, dok je nafta tipa "brent" za septembarsku isporuku u Londonu poskupela 32 centa na 53,7 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Cene obe vrste nafte porasle su juče kada je američka Agencija za informisanje o energetici saopštila da su zalihe nafte u nedelji zaključno sa 24. julom smanjene za 4,2 miliona barela, znatno više u odnosu na 200.000 barela, koliko su prognozirali analitičari.

Agencija je takođe navela da je proizvodnja nafte u SAD u datom periodu smanjena.

Federalni komitet za operacije na otvorenom tržištu (FOMC) je juče saopštio da kamatne stope za sada neće rasti, ukazujući, međutim, na jačanje američke privrede.

Analitičari veruju da će stope biti podignute u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: