Nemački gigant ubira profit novim lekovima

Nemački farmaceutski gigant Bajer ostvario je u drugom tromesečju ove godine profit od 2,90 milijardi evra, što predstavlja rast za 33,2 odsto za godinu dana.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.07.2015.

18:36

Default images
Foto: Thinkstock.com

Bruto profit je veći od očekivanja analitičara, koji su u proseku predviđali 2,68 milijardi evra.

Kako je saopšteno iz nemačke kompanije, prihod je u drugom tromesečju povećan za 18,2 odsto, na 12,09 milijardi evra, nadmašivši takođe predviđanja analitičara, što se, između ostalog, duguje antikoagulantu "ksarelto" (Xarelto) čija je prodaja povećana za 42,6 odsto.

Bajer je postigao veliki rast poslovnih rezultata u posmatranom kvartalu postigao zahvaljujući povoljnom kursu evra i potražnji za novim lekovima na recept, kao što je oralni antikoagulant "ksarelto".

Farmaceutska firma i dalje predviđa za 2015. godinu Ebitda u porastu od oko 20 odsto, s obzirom na pozitivan efvekat valutnog kursa od oko pet odsto, a ne osam odsto kako je ranije procenjeno.

Kompanija je, takođe, dodala da se nastavljaju pripreme za uvođenje na berzu njenog ogranka "MaterijalSajens", preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: