Auto industrija i nova uloga države

Države moraju igrati veću ulogu u promovisanju rasta automobilske industrije, izjavio je lider italijanskog Senata, Pjetro Graso.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2015.

08:12

Default images
Foto: Thinkstock

"Razvoj globalne konkurentnosti između vodećih proizvođača vozila stvara uslove za intervencije u automobilskoj industriji", rekao je Graso novinarima u Rimu, predstavljajući izveštaj asocijacije italijanske trgovinske komore Unionkamere i konsultantske kuće Prometeja na temu automobilskog sektora u vodećim evropskim zemljama.

"Postoji uloga za tržište i nova uloga za države", rekao je Graso, ukazujući na to da odluka EU da podigne učešće prerađivačkog sektora u bruto domaćem proizvodu na 20 odsto pokazuje da automobilska industrija mora imati centralnu ulogu, prenosi agencija ANSA..

"Sve to posebno se odnosi na Italiju, čiji je Fijat kupovinom američkog 'Krajslera' postao sedmi po veličini globalni proizvođač automobila", rekao je on.

"Naša zemlja ima jedan od najrazvijenijih svetskih sektora za proizvodnju delova", kazao je Graso, navodeći Nemačku kao primer jedne od najrazvijenih zemalja sveta koja je uspela dodatno da unapredi automobilsku industriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: