Kad je papa u gradu, noćenje 10.000 $

Zbog planiranog dolaska poglavara Rimokatoličke crkve, pape Franje, u Filadelfiju u septembru, cene smeštaja u tom gradu su vrtoglavo porasle.

Svet

Izvor: Tanjug

Subota, 25.07.2015.

11:19

Default images
Foto: Tanjug/AP

Dostigle su tako čak 10.000 dolara za noćenje u apartmanu u vreme papinog boravka.

Iako je ponuda stanova za izdavanje u Filadelfiji za mesec septembar desetostruko skočila, cene rastu iz dana u dan, piše francuski dnevnik Figaro.

Očekuje se da će tokom papinog boravka u Filadelfiji, 26. i 27. septembra, taj grad posetiti preko dva miliona vernika. Tu priliku žele da iskoriste u finansijskom smislu prezaduženi studenti, stanodavci i podstanari, koji za tu priliku ustupaju smeštaj.

Na sajtu Airbnb postavljeno je na stotine oglasa o izdavanju smeštaja u periodu boravke pape u Filadelfiji. Među njima se nalazi i oglas kojim se nudi renovinari trosobni dupleks za 10.000 dolara za noć.

U lokalnim agencijama tvrde da je prosečna cena noćenja u smeštajnim kapacitetima u vreme papine posete 125 dolara, ali da su te ponude već odavno rezervisane, tako da sada ostaju samo skupe varijatne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: