Francuzi bi Varufakisa za ministra

Francuski levičari umorni su od njihovog ministra koji nosi kravatu. Žele motore, kožne jakne..Oni hoće bivšeg grčkog ministra Varufakisa, piše portal Politico.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2015.

19:37

Default images
Foto: Beta/AP

Na internet portalu change.org pojavila se peticija pod imenom “Želimo Varufakisa!“ kojom se poziva da se fotelja ministra finansija Francuske predloži bivšem šefu grčkog Ministarstava finansija Janisu Varufakisu.

"Grčki ministar finansija Varufakis podneo je ostavku. To je pametan čovek, borac za slobodu, marksista… veoma harizmatičan i otvoren. Zašto da mu se ne predloži mesto ministra finansije naše zemlje, umesto Mišela Sapena?“, kaže se u peticiji koju su inicirali francuski građani.

Za nekoliko dana stranica je dobila više od 2.400 pratilaca, a na tviteru je pokrenuta kampanja #WeWantVaroufakis. Peticija je imala 1.000 potpisa za manje od 24 sata.

Vinsent Bouget, koji je stoji iza fejsbuk stranice, kaže da je njegova inicijativa bila zamišljena kao šala, ali ne u potpunosti.

"Ne mislim da Varufakis želi da dođe u Francusku, ali ovo je naš način da kažemo da želimo promene, malo svežeg “mesa””, rekao je Bouget koji je član komunističke partije.

"Imate ovakvog ministra koji po malo rok zvezda, koji vozi motor, koji nije oklevao da podnese ostavku za dobrobit Grčke. Potrebno nam je više ljudi poput njega. "
Screenshot/Twitter
. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: