Banke ostaju zaključane, Grcima 50 EUR

Grčke banke su dan nakon referenduma ostale zatvorene, a sa bankomata domaći klijenti mogu podići svega po 50 evra dnevno.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2015.

12:26

Default images
Foto: Thinkstock

Grčke banke, na osnovu ranije odluke, kojom je uvedena kontrola kapitala da bi se zaštitio finansijski sistem od kolapsa, ostaće zatvorene do 7. jula.

Građani Grčke, na osnovu te odluke mogli su do sada da dižu najviše 60 evra, ali je ta svota očigledno smanjenja.

Ispred bankomata u Atini, kako javlja izveštač Tanjuga, ima manjih redova od po pet ljudi, koji podižu novac i koji negoduju zato što im uređaji omogućavaju da podignu svega 50 evra, za 10 manje nego što je najavljivano.

Do danas je bilo, kako kažu, moguće podizati 60 evra, a danas je ta svota smanjena.

Za sada je nesigurno da li će banke moći tokom ove nedelje, kako je predviđeno ranijom odlukom, da ponovo za klijente otvore svoja vrata i vrate se normalnom poslovanju.

Krajem prošle nedelje je ministar državne uprave Grčke izjavio da će banke biti otvorene čim Atina postigne sporazum sa međunarodnim kreditorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: