Lideri s Ciprasom u 10h - šta dalje?

Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos izjavio je da će Grčka ostati u evrozoni i da je Evropa nešto o čemu se ne može pregovarati.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

07:26

Default images
Foto: Tanjug, AP

Grčki predsednik je naglasio važnost stavranja nacionalnog jedinstva i jednoglasnosti u oblikovanju zdravog i jakog nacionalnog fronta za vraćanje privrede u normalno stanje i hitno traženje rešenja za probleme u pregovorima sa partnerima, prenosi agencija ANA.

Pavlopulos se saglasio sa Ciprasovom izjavom o okončanju "davljenja privrede" i najavio da će grčki predlozi biti realni i logični i da će ona biti u poziciji da odmah uspostavi smislene pregovore i pronadje pouzdan i častan kompromis za dobro Evrope.

Kreditori moraju shvatiti da Evropa radije prolazi kroz kompromis nego kroz podele, rekao je grčki predsednik.

Pavlopulos je prihvatio Ciprasov predlog i sazvao Savet političkih lidera.

Sastanak je zakazan za 10 sati, uz učešće svih stranačkih lidera, uključujući i vođu Zlatne zore Nikosa Mihaloliakosa.

Na istorijskom referendumu na kome se odlučivalo o sudbini Grčke i njenog naroda, građani su ubedljivo glasali za opciju "ne" (oxi), sa čak 61 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: