Banke nek se speme za sastanak s Ciprasom

Grčka vlada će večeras, po zatvaranju birališta, održati sastanak sa centralnom bankom i liderima najvećih komercijalnih banaka.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

17:13

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

S bankama će se razgovarati o situaciji u zemlji, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Britanski poslovni dnevnik Gardijan javlja da će telefonsku konferenciju na temu grčke krize večeras održati i 10 vodećih bankara Dojče banke, koji će procenjivati rezultate grčkog referenduma i posledice eventualnog "DA" ili "NE" po međunarodne kreditore.

Druge velike banke planiraju slične poteze, tvrdi Gardijan.

Evropska centralna banka (ECB) će u ponedeljak održati sastanak na temu Grčke, nedelju dana nakon što je ograničila obim sredstava koje su na raspolaganju grčkim bankama kroz program ELA koji obezbeđuje hitnu likvidnost za banke.

ECB je spremna da preduzme dodatne mere kako bi pružila podsticaj evrozoni u uslovima neizvesnosti, izjavio je danas član izvršnog odbora ECB Benoa Ker.

U Grčkoj se danas oko 10 miliona građana izjašnjava na referendumu o predloženom sporazumu sa poveriocima, koji predviđa dodatne restriktivne mere štednje u zamenu za finansijsku pomoć za spasavanje privrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: