Varufakis: FT širi zlobne glasine

Grčki ministar Janis Varufakis odbacio je pisanje Fajnenšel tajmsa, prema kome će štedište u Grčkoj ostati bez 30% svojih štednih uloga kako bi se spasile banke

Svet

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

13:28

Default images
Foto: Beta/AP

To je nazvao "zlobnim glasinama".

Tvrdnje "Fajnenšel tajmsa", napisao je Varufakis na Tviteru, "zlobne su glasine koje je jutros opovrgao i predsednik Udruženja grčkih banaka".

Prema pisanju britanskog lista koji se poziva na anonimne bankare i poslovne ljude, Grci koji na bankovnim računima imaju više od 8.000 evra, mogli bi ostati bez 30 odsto svog novca koji bi se zatim iskoristio za stabilizovanje finansijskog sektora.

Vecina grčkih banaka zatvorena je od ponedjeljka do sledećeg utorka u okviru akcije kontrole kapitala.

Grci u nedjelju izlaze na referendum o novim mera koje međunarodni kreditori Evropska unija, Evropska centralna banka i Medunarodni monetarni fond traže u zamenu za paket pomoći Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: