Dubai pati zbog napuštenih Ferarija

Dubai nema uobičajene probleme kao što su nezaposlenost, kriminal i stambeno pitanje. Dubai pati zbog napuštenih skupih automobila.

Svet

Izvor: B92

Subota, 04.07.2015.

13:10

Default images
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

U poslednjih pet godina, luksuzni automobili, kao što su Porše, Ferari, Mercedes, zvrje prazni i kupe prašinu na aerodromskim parkinzima ili ulicama jer su njihovi vlasnici bankrotirali.

Prema šerijatskom zakonu, nemogućnost vraćanja duga je krivično delo i preti kazna zatvora, a UAE nema klasičan zakon o stečaju tako da lokalno stanovništvo da bi izbeglo kaznu zatvora, često napušta svoje automobile, čak i sa ključevima u bravi.

Procena je da se između 2.000 - 3.000 automobila ostavi svake godine u Dubaiju. Ako se vlasnik ne pojaviu roku od 15 dana, auto se pleni i prodaje na aukciji za tek delić njihove prave cene.

I Dubai oseća posledice svetske krize i pad cena nafte, međutim kao centar naftne privrede i tržišta nekretnina i dalje je privlačan investitorima. Novi bogataši kupuju sportske automobile koji idu uz njihov raskošni stil života sve dok ih ne pogode posledice krize.

Ono što je pozitivna strana ovog problema, jesu upravo rasprodaje na kojima se za male pare može kupiti vrhunski automobil. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: