Cipras: Plaše vas, kažite "ne"

Grčki dug jedino može da se održi ukoliko se smanji 30 odsto, a pritom uvede 20 godina grejs perioda, rekao je premijer Grčke Aleksis Cipras.

Svet

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

15:48

Default images
Foto: Tanjug/AP

On je još jednom pozvao naciju da na referendumu u nedelju glasaju "ne" ucenama kreditora i rekao da je besmisleno nametati oštre rezove u platama i penzijama kako bi se nastavila otplata neodrživog duga.

Prema njegovim rečima i izveštaj MMF u kojem se navodi da je Atini potreban oprost duga opravdava poziciju njegove vlade koja tvrdi da je dug neizdrživ.

""Ne" ultimatumu, podelama i strahu", rekao je premijer Grčke i naglasio da se o članstvu te zemlje u evrozoni ne odlučuje u nedelju.

"Grčkoj je bez sumnje, mesto u Evropi", rekao je Cipras u televizijskom obraćanju naciji poslednjeg dana kampanje uoči referenduma.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: