Cipras: U nedelju "ne" i dogovor sa EU za 48 sati

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je Grcima da očekuje da dogovori novi sporazum o pomoći sa kreditorima 48 sati nakon nedeljnog referenduma.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.07.2015.

21:30

Default images
Foto: Beta/AP

On je rekao i da problemi koje imaju zbog zatvorenih banaka "neće dugo trajati".

Cipras je za tv ANT1 rekao da su scene u Grčkoj, kao što su redovi ispred bankomata i penzioneri koji satima čekaju na penzije "neprijatne", ali je okrivio grčke partnere iz evrozone koji su prinudili Evropsku centralnu banku da zamrzne vitalno važno finansiranje banaka, javio je Rojters.

Grčke banke biće otvorene čim zvanična Atina postigne sporazum sa međunarodnim kreditorima, što će se, nadamo se, desiti ubrzo posle referenduma zakazanog za nedelju, rekao je prethodno za Rojters i ministar državne uprave Grčke i blizak saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, Nikos Papas. Cipras pozvao je danas Grke da na referendumu 5. jula glasaju protiv dogovora o međunarodnoj pomoći, odbacivši upozorenja da bi većinski "ne" izvelo Atinu iz evrozone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: