MMF: Siromašnima ne pomaže ni odlaganje

MMF je saopštio da je odlaganje roka za otplatu duga, kao što je Grčka tražila, u suštini neefikasna mera za pružanje pomoći zemlji u prevazilaženju krizu.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.07.2015.

16:02

Default images
Foto: Beta/AP

"Više od 30 godina, MMF je nekolicini siromašnijih država, na njihov zahtev, odobravao odlaganje otplate kredita", navodi se u saopštenju međunarodnog kreditora.

"Ni u jednom slučaju to odlaganje se nije pokazalo od pomoći za rešavanje problema hitnih finansijskih potreba ili fundamentalnih ekonomskih problema", prenosi agencija Frans pres.

Jedan neimenovani izvor je izjavio da će MMF u narednim nedeljama doneti odluku o zahtevu Grčke za odlaganje roka otplate rate duga koji je propustila.

Zvanična Atina je samo nekoliko sati uoči isteka krajnjeg roka za vraćanje 1,6 milijardi evra dugu MMF-u, zatražila odlaganje otplate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: