Varufakis: Ako glasaju "da" - ja idem

Grčki ministar finansija Janis Varufakis rekao je da će podneti ostavku na svojoj poziciji ukoliko Grci izglasaju "da" na referendumu u nedelju.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

10:56

Default images
Foto: Beta/AP

Grčki ministar je ocenio da volja naroda mora da se poštuje ali je istakao da "još ništa nije gotovo" i da će pregovori s kreditorima biti nastavljeni posle referenduma.

“Ja lično neću potpisati novi sporazum koji nas ne uči grešakama iz prošlosti i ne rešava vitalna pitanja kao što je održivost duga. Radije bih odsekao sebi ruku", rekao je on.

Novinari agencije Blumberg pitali su Varufakisa da li to znači da ako Grci glasaju za sporazum za kreditorima, da on neće biti ministar finansija u ponedeljak veče, na šta je on odgovorio:

“Neću”.

Varufakis je međutim dodao da će nastaviti da radi sa onim ko eventualno bude zauzeo njegovu poziciju.

Ministar je dodao da je uveren da će Grčki narod zaokružiti "ne" u nedelju i istakao da to neće značiti izlazak Grčke iz evrozone.

"Grci ne žele da napuste evro i samo treba da odlučimo koji je najbolji način da tako ostane, da li sa neodriživim zahtevima ili pregovaramo o novim uslovima", rekao je on i poručio da ovo nije bankarska kriza i da će banke biti otvorene nakon referenduma. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: