Šojble: Grci, šta tačno hoćete?

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble kaže da nova ponuda grčkog premijera Aleksisa Ciprasa kreditorima nije donela ništa novo.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

11:59

Default images
Foto: Tanjug/AP

Gardijan prenosi da je ovo hladan tuš od Šojblea nakon što je Cipras poslao pismo u Brisel u kome navodi da je spreman da prihvati veći deo novog predloga kreditora uz "male izmene".

"Predlog nije pružio dodatna objašnjenja. Grčka mora jasno pokazati šta želi", rekao je Šojble na konferenciji za štampu u Berlinu.

Prema rečima Šojblea, postojao je jedan sporazum sa Grcima koji je prestao da važi prošle noći i da u ovom trenutku ne postoji osnova za ozbiljne pregovore sa zvaničnom Atinom pre najavljenog referenduma u nedelju.

On je poručio Ciprasu da mora da objasni svoj predlog i podsetio da je zvaničnoj Atini već jednom oprošten dug.

"Uvek smo bili fleksibilni kada je Grčka u pitanju. Ekonomska situacija u zemlji je sve gora. Žao mi je grčkog naroda", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: