"Isti ruše i Turski tok i Grčku"

Istupanja evropskih lidera i Vašingtona protiv izgradnje tranzitnog gasovoda od Turskog toka nedvosmisleno pokazuje nepostojanje želje za razvoj grčke privrede.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2015.

16:14

Default images
Foto: Thinkstock.com

Grčki ministar industrijskih reformi, zaštite životne sredine i energetike Panajotis Lafazanis je u intervjuu ruskoj televiziji Rosija 24 ukazao da je taj projekat veoma koristan i za Rusiju i za Grčku.

“To je ogromna podrška grčkoj ekonomiji. I ne samo grčkoj, nego i svim njenim susedima, koji će imati koristi od tog projekta“, smatra Lafazanis. "Neoprostivo je što određeni evropski lideri i Vašington otvoreno istupaju protiv tog gasovoda. Oni koji istupaju protiv tog projekta jednostavno ne žele da mi razvijamo našu privredu. Oni žele da mi ostanemo zavisni od zapadnih zemalja", istakao je grčki ministar energetike.

On je dodao da će izgradnja tranzitnog gasovoda od Turskog toka imati pozitivan uticaj na finansijske pokazatelje zemlje. Kada gasovod počne da radi, Grčka će dobijati stotine miliona evra za tranzit i eksploataciju.

"Te cevi - to je oko 20.000 radnih mesta u Grčkoj, to je dve milijarde evra investicija. Sve to zajedno će dovesti do oporavka naše privrede", precizirao je Lafazanis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: