Prvo Mercedes, sad i Audi kod komšija

Nemački proizvođač automobila Audi planira ulaganja 300-400 miliona evra u proširenje svojih logističkih kapaciteta i fabrike motora u Mađarskoj.

Svet

Izvor: Index

Petak, 26.06.2015.

10:26

Default images
Foto: Beta/AP

Zahvaljujući nastavku rasta globalnog tržišta automobila, te posebno dobre situacije u luksuznom segmentu, potražnja za Audijevim proizvodima iz fabrike u Mađarskoj ne može biti zadovoljena postojećim kapacitetima.

Audi trenutno gradi novo skladište veličine 66.000 kvadrata, pored svoje logističke baze u mađarskom gradu Gior, dok sledeće godine idu u proširenje fabrike motora.

Kako bi se osigurala radna snaga, nemački proizvođač automobila proširuje i svoju školu, koja će do 2017. godine edukovati 650 polaznika.

U planu je i potpisivanje sporazuma s mađarskom Akademijom nauka na projektu razvoja električnih vozila.

Podsetimo, pre nekoliko godina Mercedes je izabrao takođe Mađarsku. Tadašnja Vlada Borisa Tadića najavljivala je a neće odustati od Mercedesa.

"Mi nikada nećemo odustati od toga da dovedemo Mercedes u Srbiju. Pre nekoliko godina bili smo jako blizu i Mercedes je izabrao Mađarsku. Znam da im tamo nije tako dobro kao što bi im bilo u Srbiji", rekao je tada BorisTadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: