Vozovi opet jure ispod Lamanša

Vozovi kompanije Eurostar, koji kroz tunel ispod Lamanša povezuju Francusku i Britaniju, od jutros ponovo saobraćaju prema redu vožnje.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2015.

13:07

Default images
Foto: Thinkstock.com

Vozovi su prethodnog dana bili suspendovani kada su stotine francuskih radnika na trajektima zapalili gume na šinama.

Neki od oko 3.000 ilegalnih migranata, koji logoruju u francuskoj luci Kale nastojeći da se domognu Britanije, su iskoristili haos, pokušavajući da se uvuku u kamione koji u redovima čekaju za prevoz trajektima na drugu obalu ili da uđu u tunel koji povezuje dve zemlje, prenosi AFP.

Na ovu vest britanske vlasti su najavile uvođenje specijalnih snaga za dodatnu kontrolu osoba koje iz Francuske pristižu u luku Dover.

Britanci će takođe organizovati i tim od 90 službenika, među kojima će biti inspektora, carinskih službenika i tužilaca, s ciljem ometanja rada kriminalnih grupa koje organizuju ilegalni dolazak migranata u Evropu.

Deo tog tima će biti upućen na Siciliju, gde mnogi migranti prvo stignu na putu sa afričke obale, dok će drugi deo biti upućen u Severnu Afriku, a treći u štab Europola u Hagu.

Informacije o bandama koje se bave prebacivanjem migranata u Evropu, inače, prikuplja britanska agencija za špijuniranje komunikacija GĆQ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: