Epl traži novinare, ide na crtu Guglu

Epl se bacio u potragu za novinarima zahvaljujući aplikaciji za operativni sistem iOS9 koja bi od njega mogla da napravi konkurenta Guglu, Fejsbuku i Flipbordu

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.06.2015.

17:47

Default images
Foto: Beta/AP

Američka informatička kompanija je odlučila da zaposli iskusne novinare da bi upravljali njenom aplikacijom za informacije, nasuprot konkurentima koji se oslanjaju na algoritme.

"Epl želi da ljudi stvaraju informacije a ne algoritmi, što je u skladu sa reputacijom marke koju brani", ocenio je, profesor novinarstva na Univerzitetu u Misuriju, Džad Slivka, inače specijalista za sadržaje za mobilne uređaje.

Epl nije izneo detalje svog projekta, samo je naveo na stranici za zapošljavanje da traži pasionirane i kompetentne novinare da bi omogućio identifikaciju i objavljivanje onoga što je najbolje u pogledu nacionalnih, međunarodnih i lokalnih informacija.

Precizirano je i da novinari treba da imaju instinkt za informacije od prioritetnog značaja, ali i da budu sposobni da pronalaze originalne priče koje ne bi mogli da registruju algoritmi, objavljeno je na veb portalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: