Odmotava se: Šta Barkliz ima sa FIFA

Britanski bankarski div Barkliz je navodno, umešan u korumpirane transakcije vredne milione dolara koje su povezane sa FIFA.

Svet

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

14:40

Default images
Foto: Beta/AP

Mediji danas navode da su Barkliz i švajcarski HSBC pomagali zvaničnicima FIFA u korumpiranim radnjama, a reč je o milionima dolara koje su uhapšeni čelnici FIFA uplaćivali preko svojih računa.

Britanske vlasti su poručile da prate situaciju koja se odnosi na njihovu nadlećnost i da su spremni da pomognu u međunarodnoj istrazi.

Sumnjive transakcije uključuju 320.000 funti koje je su stigle na račun jednog proizvođača jahti i u Londonu, preko ogranka Barkliz banke.

Ta kao i mnoge slične transakcije se dovode u vezu sa čelnicima FIFA.

Barkliz još pokušava da "opere" svoju reputaciju nakon učešća u skandalu oko nameštanja Londonske međubankarske stope. A osim toga dovođen je u vezu sa još nekoliko skandala.

Istraga oko korpucije u FIFA navela je i sponzori Svetske fudbalske federacije (FIFA) - Koka kola, Viza i Adidas da zaprete raskidom ugovora zbog hapšenja sedmorice čelnika te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: