"Merkelova će hvaliti Srbiju"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je siguran da će nemačka kancelarka Angela Merkel, kada dođe u Srbiju, pohvaliti naše mere, stanje finansija i deficit.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 29.05.2015.

11:56

Default images
Foto: Beta/AP

Vučić je, govoreći o stabilnosti koja je preko potrebna za ekonomski razvoj države, podsetio i da je juče nemački ministar Gerd Miler imao samo reči hvale za ono što je Srbija postigla u prethodnom periodu, ali i onome što je uradila i što čini na održanju i jačanju stabilnosti u regionu.

"Zato nama nikakva nestabilnost nije potrebna", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ima potencijal da izazove nestabilnost, ali i da ima takvo rukovodstvo čiji je cilj i koje upravo radi na suprotnom - na očuvanju stabilnosti.

Vučić je dodao da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno i naveo da samo oni koji nisu u stanju da se bave ekonomskim problemima i rade na jačanju ekonomije i rešavanju problema građana, podležu nacionalističkim izjavama i ispadima.

"Mi taj problem nemamo", kazao je premijer i rekao da Srbija neće dozvoliti da joj se u dva dana, kao nekim zemljama u regionu, uruši stabilnost i investicioni potencijal.

Kako je rekao, i u Srbiji je bilo pokušaja gde su se pominjali ukrajinski ili neki drugi scenariji i poručio da se nikome neće dozvoliti da se igra sa takvim stvarima.

Vučić je napomenuo da svi ljudi u Vladi Srbije, na čelu s njim, treba da rade i da se dogovaraju, a nikako svađaju i dodao da u tako nečem ne vidi nikakav smisao poručujući da je potrebno da zajednički idemo napred.

"Ekonomska ekspanzija Srbije je ono čemu se nadamo", poručio je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

7 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: