"Dok smo drugari sve je u redu"

Ruski biznis trebalo bi da na transparentan način lobira u institucijama države kako bi se izbegla krupcija u odnosu sa zvaničnicima, kaže Vladimir Putin.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

15:09

Default images
Foto: Tanjug AP

"Potpuno je normalno za biznismene da imaju dobre veze sa zvaničnicima, da budu drugari, mada im ne sme biti dozvoljen uticaj na odluke vlade iza kulisa, pogotovo ako su u "njihovom interesu", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na jednoj biznis-konferenciji u Moskvi, piše Blumberg.

"To je onda prava korupcija i ne sme biti dozvoljena", rekao je Putin.

Rusija je konstantno rangirana među države sa najvećim stepenom korupcije birokratije. Po indeksu korupcije na listi Transparensi internešenela za 2014. godinu nalazi se na 136. mestu od 175 zemalja.

Moskovska nevladina organizacija Biznis solidarnost, čija je misija borba protiv korupcije, procenjuje da mito i druge ilegalne aktivnosti dovode do povećanja maloprodajnih cena većine proizvoda za 30 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: