Ne porez na kondome, na uloške može

Australija će uskoro ukinuti dodatni porez na neke proizvode za ličnu higijenu, namenjene samo ženama, ocenivši da je odluka o oporezivanju - seksistička.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

12:30

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ministar finansija Džoe Hoki saopštio je da će najverovatnije u julu ponovo biti razmotrena odluka o uvođenju dodatne takse na neke proizvode, pošto su inicijativu za to pokrenuli australijski građani.

Među ovim proizvodima nisu prezervativi, ali jesu - higijenski ulošci i tamponi.

Tu odluku Ministarstvo je donelo pošto je studentkinja Subeta Vimalarajah preko interneta pokrenula peticiju "Prestanite da oporezujete moju menstruaciju", koju je do sada potpisalo 93.500 ljudi.

Australija je 2000. godine uvela dodatni porez od 10 odsto na određene proizvode za higijenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

16 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: