Mnogo je bolje, ali ne i za Dragija

Ekonomska perspektiva zemalja evrozone sada je najbolja od početka krize 2008. godine, iako je oporavak krhak, ocenio je predsednik ECB Mario Dragi.

Svet

Izvor: Beta

Petak, 22.05.2015.

13:55

Default images
Foto: Beta/AP

"Ekonomska perspektiva evrozone danas je bolja nego što je bila sedam dugih godina.., ali ciklični oporavak ne rešava sve probleme Evrope", bilo da se radi o dugu ili o stopi nezaposlenosti koji su još isuviše visoki u nekim zemljama, rekao je Dragi na forumu u Sintri u Portugalu.

On je pozvao evropske vlade da iskoriste sadašnju povoljnu situaciju da se sistematski usmere na strukturalne reforme koje će učvrstiti privredni oporavak.

Predsednik Evropske centralne banke je ukazao da, iako se oporavak vidi, privredni rast će biti znatno manji nego pre krize, zbog čega je važno hitno sprovoditi reforme.

Drugu godinu uzastopno ECB okuplja vođe centralnih banka i ekonomiste na razgovorima u Sintri, kod Lisabona.

Ovogodišnji skup je o inflaciji i nezaposlenosti u Evropi. Stopa nezaposlenosti u 19 zemalja EU koje koriste evro je 11,3 odsto, a 50 odsto za mlade u Španiji i Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: