Posrnuli Aeroflot: Nema dividendi

Upravni odbor ruske aviokompanije Aeroflot preporučio je akcionarima da na godišnjoj skupštini 22. juna donesu odluku da ne isplaćuju dividende za 2014. godinu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 22.05.2015.

12:15

Default images
Foto: Freeimages

Takva odluka je u skladu sa politikom dividendi kompanija, prema kojoj je osnova za izračunavanje isplata dividendi konsolidovana neto dobit grupe Aeroflot, navodi se u saopštenju koje prenosi Finmarket.ru.

Početkom marta ove godine direktor aviokompanije Vitalij Saveljev je izjavio da će Aeroflot odustati od isplate dividendi zbog lošeg finansijskog izveštaja.

Krajem jula prošle godine upravni odbor Aeroflota je usvojio politiku dividendi kompanije, u skladu sa kojom ona treba da obezbedi isplatu dividendi u visini 25 odsto od konsolidovane neto dobiti grupe.

U 2013. godini Aeroflot je isplatio dividende u visini 2,5 rubalja po akciji, a ukupan obim je bio 2,77 milijardi rubalja (50,3 miliona evra). U 2014. godini čisti gubitak Aeroflota bio je 17,15 milijardi rubalja. Prihodi su porasli 9,9 odsto, na 319,77 milijardi rubalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: