"Može fijat, a stižu i naša vozila"

Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke "fijat", ali u okviru uzajamne kvote.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.05.2015.

16:43

Default images
Foto: Tanjug

"Uzimajuci u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući uvoz putničkih vozila marke “fijat”, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote", navela je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina u pisanoj izjavi za sajt Sputnjik Srbija.

Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji.

Sputnjik podseća da je ministar privrede Srbije Željko Sertić nedavno izjavio da bi prvi kontingent "Fijatovih" vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: